mandag 15. september 2008

Rundebordskonferansen

Den beste løsningen er utvilsomt å gradvis fornorske dansken, slik som herr Knudsen står for. Et helt nytt riksmål som ikke riktig bygger på noen spesifikk dialekt eller talemåte er urimelig! Å forvente at den norske befolkningen skal gjøre en så drastisk endring over så kort tid vil ikke medføre annet enn kaos. Vi må, som Knudsen så fint beskriver det, gå gradvishetens vej framfor bråhastens vej! Den beste løsningen er å gradvis bygge på den eksisterende dansken og la det språket sakte men sikkert gli over i et skriftspråk nordmenn kjenner seg hjemme i.


Jeg mener vi må se fremover. Vi er et land med ambisjoner, og kan ikke la oss bli holdt tilbake av et språk som ikke er vårt. For en dramatiker som jeg, er språket alt. Det må fange leserne, noe som vanskelig lar seg gjøre med et språk ingen kjenner seg hjemme i.

Motargumenter: Norge trenger et eget språk for å vise at vi er selvstendige. Storebror Danmark burde ikke ha slik innflytelse på oss lenger, vi fortjener et eget språk basert på det norske folks talemål.

Jeg vil angripe innlegg som baserer seg på at et språk med røtter i norrønt er den beste løsningen, da dette vil være et steg i feil retning for Norge.


Ingen kommentarer: